Сирна запіканка

Запіканка сирна

Дуже смачна, ніжна і повітряна запіканка, легко і швидко готується. Подати можна на сніданок або вечерю.

Час приготування: 1 година
Кількість порцій: 9 порцій
Українська кухня

Список інгредієнтів

  • сир – 500г
  • яйця – 4 шт.
  • манка – 75г
  • борошно – 50г
  • цукор – 100г
  • масло вершкове – 100г
  • сода – 1 чайн. ложка
  • сік лимона або оцет – 2 ст. ложки
  • масло рослинне – для змащування форми
  • сметана при подачі запіканки – за смаком
  • сметана – для змазування запіканки

Як приготувати сирну запіканку

Всі продукти повинні бути кімнатної температури. Вершкове масло, яйця і цукор добре розтерти.

Додаємо сир, ретельно перемішуємо.

Додати погашену соду, перемішати сирну масу.

Додаємо поступово просіяне борошно, а потім манку, перемішати.

Форму для запікання змастити маслом рослинним.

Виливаємо в форму заготовку запіканки.

Можете верх прикрасити часточками яблук, але це на любителя. Мені більше подобається без яблук.

Поверхню запіканки змащуємо сметаною, внучка прикрасила яблуками і відправляємо в духовку. Духовку розігріваємо до 200 градусів, ставимо запіканку і знижуємо температуру до 180 градусів.

Готовність визначаємо дерев’яною шпажкою, шпажка чиста і суха = сирна запіканка готова.

Смачного!