Сирна паска з шоколадом і вишневим соусом

Паска з вишневим соусом

Це мій улюблений рецепт паски. Сир для паски має бути кращої якості: однорідний і тільки найсвіжіший.

Список інгредієнтів

  • жирний некислий сир – 500 г.
  • масло вершкове (розм’якшене) – 100 г.
  • сметана (вершки 33%) – 100 мл.
  • пудра цукрова – 3/4 склянки
  • шоколад темний – 70 г.
  • шоколадна глазур – 3-4 ст. ложки
  • шоколадні дропси – 1-2 ст. ложки

вишневий соус:

  • вино червоне (сухе) – 200 мл.
  • вода – 50 мл.
  • цукор – 3-4 столові ложки
  • крохмаль – 1,5 ст.ложки
  • вишня (заморожена або консервована, рідину злити) – 200-250 г.

Спосіб приготування

Починайте готувати за 1-2 дня до подачі. Спочатку сир протріть двічі через сито або пропустіть через м’ясорубку.

До сиру додайте вершкове масло кімнатної температури і ретельно перетріть до однорідного стану.

Сметану (у мене домашня) або вершки збийте з цукровою пудрою, поки маса не збільшиться в об’ємі.

Додайте збиті вершки до сирної маси і перемішайте. Потім сирну масу розділіть на дві рівні частини.

Порубайте шоколад невеликими шматочками і розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Злегка остудіть.

Поступово вмішайте в одну частину сирної маси розтоплений шоколад і акуратно перемешайте. Додайте шоколадні дропси або шматочки шоколаду.

В результаті у нас вийшло дві маси: біла сирна і сирно-шоколадна зі шматочками шоколаду.

Форму для паски вистелити зсередини вологою марлею, складеною в два шари.

На марлю викладіть шарами, чергуючи сирну і шоколадно-сирну масу столовою ложкою, добре притискаючи до стінок форми.

Зверху накрийте вільними краями марлі, помістіть блюдце і гніт (у мене літрова банка з водою). Залиште форму на пару годин при кімнатній температурі, періодично зливаючи сироватку. Потім поставте в холодильник – мінімум на 12 годин!
Готову паску перекладіть на тарілку, звільніть від марлі і прикрасьте на свій розсуд, наприклад полийте шоколадною глазур’ю (у мене розтоплений шоколад).

Для приготування соусу з’єднайте в каструлі вино і цукор. Нагрівайте, помішуючи, поки не розчиниться цукор. Додайте крохмаль попередньо розведений з водою доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть кілька хвилин, щоб соус трохи загус. Соус зніміть з вогню і залиште на 30 хвилин, щоб соус охолов. Додайте в нього вишні.

Паску подавайте з вишневим соусом.

Цікаві матеріали: