Сир в пряному ягідному желе

Сир і пряне ягідне желе

Спробуйте легку закуску – сир в пряному желе з червоної смородини. Пріснуватий, трохи солоний сир доповнює пряне желе з ягід. Для приготування желе можна використовувати будь-які ягоди з вираженим смаком. Блюдо авторське, експеримент, спробуйте. Смачного!

Кількість порцій: 5
Українська кухня

Список інгредієнтів

  • сир – 150 гр
  • смородина червона – 500 гр
  • сіль – 5 гр
  • перець – 3 гр
  • желатин – 1 пакет
  • мед – столова ложка

Як приготувати сир в пряному ягідному желе

Смородина червона, сир, желатин, спеції, мед.

Миємо смородину, знімаємо ягоди з гілочок. Відкладаємо жменю ягід.

Заливаємо смородину водою, трохи розминаємо ягоди, розчиняємо 1 ст. л меду.

Нагріваємо масу. Сік з ягід легше видавити, якщо їх нагріти.

Перетираємо ягоди.

Солимо, перчимо до смаку.

Заливаємо желатин холодною водою. Даємо набрякнути зазначений час в інструкції.

Нарізаємо сир.

Викладаємо в форми залишені ягоди смородини. На смородину сир.

У пряний сік наливаємо желатин.

Нагріваємо сік, що не кип’ятимо, загальний обсяг 0,5 л.

Розливаємо сік за формами, сир спливає, даємо масі охолонути і ставимо форми в холодильник на застигання.

Кладемо форми в теплу воду, дістаємо желе.

Виходить така закуска.

Сир трохи забарвлюється соком.

Смачного!

Цікаві матеріали: