Сільський батон

Батон

Ароматний, пружний, повітряний м’якуш і приголомшливо хрустка скоринка… як смачно відламати шматочок такого хліба, та до м’яска, шматочок сальця, посмаженого на грилі. Єдина умова це витратити 3 хвилини ввечері для приготування закваски.

Час приготування: 8 годин і більше
Кількість порцій: 8

Список інгредієнтів

закваска -:

  • борошно пшеничне – 50г
  • борошно житнє – 50г
  • вода – 90 мл
  • дріжджі свіжі – 2,5 г

основне:

  • борошно пшеничне – 500г
  • вода – 200г
  • сіль – 1 ч.л.

Як приготувати сільський батон

Дріжджі розводимо в теплій воді. Змішуємо пшеничне і житнє борошно. Вливаємо воду і дріжджі і добре перемішуємо. Накриваємо плівкою і залишаємо на 12 годин.

Перемішуємо борошно з сіллю.

У закваску вливаємо теплу воду і добре перемішавши додаємо до борошна з сіллю.

Гарненько вимішуємо тісто. Я місила за допомогою машини хвилин 5, в ручну піде хвилин 10. Тісто має бути м’яким, але еластичним і не липнути

Ми залишаємо тісто на 1 годину щоб підійшло, потім легко обминали.

Формуємо батон, накриваємо рушником і залишаємо ще на годину підійти.

Робимо надрізи і відправляємо в розігріту до 220°С духовку, на дно киньте 5-6 кубиків льоду, для створення пари. Випікаємо до готовності, у мене 30 хвилин, але орієнтуйтеся по своїй духовці

Остуджуємо на решітці і насолоджуємося. Відриваємо шматочок, або скоріше шматок і …. смачного Вам!

Цікаві матеріали: