Швидкі французькі булочки з кремом

Французькі булочки

Ароматні, ніжні і дуже смачні булочки, які готуються дуже швидко. Головне зварити і остудити заварний крем. Це можна зробити з вечора, а можна як я остудити в мисці з холодною водою. Замість родзинок можете використовувати курагу подрібнивши її і замочивши в алкоголі або чаї, або журавлину, горіхи, кокосову стружку взагалі все, що душа забажає.

Час приготування: 1 година
Кількість порцій: 8
Кухня: Французька кухня

Список інгредієнтів

  • тісто листкове-дріжджове – 1 кг
  • родзинки – 100-150 г.
  • абрикосовий джем – 100г
  • яйця – 2 шт
  • цукор – 100г
  • ванільний екстракт – за смаком
  • борошно – 1,5 ст.л.
  • крохмаль – 1,5 ст.л.
  • молоко – 500мл

Спосіб приготування

Насамперед зваримо крем: молоко ставимо на середній вогонь.

Віночком перемішуємо яйця, цукор, борошно і крохмаль. Додаємо трохи теплого молока.

Як молоко закипить, вливаємо цівкою яєчно-борошняну суміш, весь час помішуючи. Варимо до загустіння, приблизно 30 секунд-1 хвилина. Повністю охолодити. Як я писала вище, я ставлю в миску з холодною водою і через 5 хвилин крем холодний.

Тісто розгортаємо на припиленній борошном поверхні в прямокутник. Змащуємо кремом і присипаємо родзинками.

Звертаємо рулетом і нарізаємо на шматочки 3-4 см. товщиною.

Викладаємо на застелене пергаментом деко. Злегка приплюснути їх рукою. Я залишений крем чайною ложкою розклала на булочки зверху. Змащуємо жовтком і відправляємо випікатися в розігріту до 180-190С духовку до золотистого кольору (20-25 хвилин).

Гарячі змащуємо абрикосовим джемом!

Даємо трохи охолонути і насолоджуємося.

Смачного!

Цікаві матеріали: