Шоколадно яблучний пиріг

Шоколадно-яблучний пиріг

Представляю вашій увазі шоколадний пиріг, для любителів яблук, а їх тут дуже багато. )

Час приготування: 1,5 години
Кількість порцій: 5
Українська кухня

Список інгредієнтів

  • борошно (шок.тісто) – 2 ст
  • какао (шок.тісто) – 4 ст.л
  • жовток (шок.тісто) – 2 шт
  • цукор (шок.тісто) – 4 ст.л
  • масло вершкове (шок.тісто) – 3/4 ст
  • розпушувач (шок.тісто) – 0,5 ч.л
  • вода (шок.тісто) – 60 мл
  • яблука (начинка) – 6 шт
  • кориця (начинка) – 2 ч.л
  • цукор (начинка) – 2 ст.л
  • масло вершкове (начинка) – 2 ст.л
  • шоколад (начинка) – 50 гр

Як приготувати шоколадно яблучний пиріг

Отже для початку потрібно зробити тісто, для цього борошно з’єднуємо з какао і розпушувачем, перемішуємо. Вливаємо розтоплене вершкове масло, додаємо цукор, жовток замішуємо тісто, при цьому підливаємо потроху холодної води. Замішуємо туге тісто, одну третю з якого відщипуємо і залишаємо. А решту розгортаємо дуже тонко і розподіляємо по формі, заздалегідь змащену вершковим маслом, при цьому потрібно не забути про бортики. Все це відправляємо в холодильник хвилин на 20.

Тепер яблучна начинка, беремо яблука, миємо, чистимо шкірку і вирізаємо серединку, нарізаємо шматочками. Половину яблук залишаємо в мисці, а іншу відправляємо в сотейник, в який ще додаємо краплю води, цукор і вершкове масло. Тушкуємо на маленькому вогні до готовності яблук. Далі знімаємо з вогню пересипаємо до інших яблукам, перемішуємо і додаємо шоколадну стружку, перемішуємо. Дістаємо тісто і відправляємо туди начинку.

Із залишку шматочка тіста, формуємо будь-якою вирубкою тонкі печенюхи і викладаємо наверх. Змащуємо білком наш пиріг і присипаємо цукром. Усе! Справа за малим, відправляємо в заздалегідь розігріту духовку на 180 градусів на 30 хвилин! Готовий пиріг дістаємо і можна їсти! При цьому не забудьте про кульку морозива!

Смачного! І гарного настрою))))))))