Шоколадний кекс

Шоколадний кекс

Дуже вдалий рецепт з доступних продуктів. Практично класика.

Час приготування: 1 година
Кухня: Європейська кухня

Список інгредієнтів

  • масло вершкове – 100 гр.
  • цукор – 1 склянка
  • яйця – 2 шт.
  • кислий кефір або кисле молоко – 0,5 склянки
  • борошно – 1-2 склянки
  • какао – 2-3 столові ложки
  • сода – 0,5 чайної ложки
  • сіль
  • цукрова пудра

Як приготувати шоколадний кекс

Розтерти масло кімнатної температури, цукор і какао.

Розмішуючи, додати по одному яйця і кефір.

Перемішати до однорідності.

У цю масу додати борошно з содою і сіллю. Додаючи борошно, орієнтуйтеся на консистенцію тіста. Воно повинно бути як густа сметана. Випікати 1 годину при температурі 180-200°С. Посипати цукровою пудрою.

Смачного.

Цікаві матеріали: