Шоколадні кекси з апельсиновою цедрою

Шоколадний кекс

Неймовірно ароматні і дуже смачні кекси.

Кількість порцій: 6

Список інгредієнтів

  • борошно пшеничне – 130-150 г.
  • молоко – 100 мл.
  • шоколад темний – 50 г.
  • масло – 100 г.
  • какао – 1 ст.ложка
  • цукор – 80 г.
  • розпушувач – 1 ч. ложка
  • дрібка солі
  • цедра половинки апельсина
  • яйце – 1 шт.
  • сметана – 60-70 мл.

Як приготувати шоколадні кекси з апельсиновою цедрою

Беремо шоколад і ріжемо на шматочки ножем. Молоко довести до кипіння, додати шоколад і вершкове масло. Зняти з вогню, перемішати до повного розчинення шоколаду і масла.

Борошно просіяти з какао, сіллю і розпушувачем. Додати цукор, перемішати.

Яйце злегка збити зі сметаною (можна замінити на йогурт).

До сухих інгредієнтів додати яйце зі сметаною і остиглий шоколад з молоком і маслом. Додати цедру апельсина і все перемішати.

Тісто має вийти не дуже густим! рідкуватим, як на оладки. Якщо вийшло густіше, то додати ще ложку, дві сметани або сік апельсина, до отримання потрібної консістенціі. З порції у мене вийшло 6 штук.

Випікати в підготовленій формі для кексів, в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20-25 хвилин.

Готові кекси прикрасити по своєму смаку. У мене глазур з цукрової пудри і апельсинового соку.

Смачного!

Цікаві матеріали: