Шоколадне морозиво

Шоколадне морозиво

Дуже ніжне справжнє морозиво, з молока, вершків, шоколаду. Ніяких шкідливих добавок!

Список інгредієнтів

  • молоко – 200 мл
  • цукор – 3 ст.л.
  • вершки 22% – 200 мл
  • вершки 33% – 200 мл
  • цукрова пудра – 2 ст.л.
  • какао порошок – 1 ст.л.
  • крохмаль – 1 ст.л.
  • шоколад чорний (не менше 59% какао) – 50 г

Спосіб приготування

Какао порошок змішати з цукром, крохмаль розмішати в невеликій кількості холодного молока (із загальної кількості). Тонкою цівкою влити в какао нагріте майже до кипіння молоко, що залишилося, постійно розмішуючи, додати розведений крохмаль.

Потім проварити цю суміш на повільному вогні до загустання. Зняти з вогню і всипати в отриманий гарячий шоколадний кисіль натертий шоколад і розмішати до повного розчинення шоколаду. Охолодити.

Вершки збити з цукровою пудрою, з’єднати з постигла шоколадною сумішшю і ще трохи збити до однорідності. Перекласти в мороженицю і заморожувати 30 хвилин.