Щавель консервований

Давно не консервувала щавель, обходилася замороженим. Але в минулому році, на прохання, закрила кілька баночок. Мені консервований щавель подобається тим, що не треба додавати сіль, та й швидко виходить. Раніше я його постійно заготовлювала, так як внучка постійно вимагала зелений борщ. 

Час приготування: 2 год
Кількість порцій: 0,5 л

Список інгредієнтів

  • щавель – 1 кг
  • цибуля зелена – 100г
  • зелень кропу – 100г
  • петрушка – 100г

Як приготувати щавель консервований

Перебрати овочі, добре промити, просушити. Подрібнити зелень. Нарізати цибулю.

Подрібнити щавель, додати до нього подрібнені цибулю і зелень. Ретельно перемешати. У мене кропу не було, робила з петрушкою. Але можна додавати і петрушку і кріп. Пропорції можуть бути довільні.

Беремо 3-4 літрову каструлю, наливаємо воду, яка покриває поверхню дна на 2-2,5 см. Ставимо на вогонь і доводимо воду до кипіння. Додаємо 2 пригорщі підготовленої зелені, перемішуємо, доводимо до кипіння і чекаємо зміни кольору.

У підготовлені стерильні гарячі банки перекладаємо щавель, утрамбовуючи його ложкою в банку, і в кінці додаємо рідина, в якій ми варили зелень, але не дуже багато. Прикриваємо банку стерильною кришкою.

У каструлю знову додаємо щавель, доводимо до кипіння, після зміни кольору відправляємо в банку. Так робимо поки не заповнимо банку, після чого закатуємо її кришкою стерильною. І так робимо, поки не опрацюємо весь щавель. Якщо води в каструлі недостатньо, доливаємо воду, доводимо до кипіння і продовжуємо далі консервацію.

Закриту банку перевертаємо догори дном і залишаємо для охолодження.

Цікаві матеріали: