Салат за мотивами “шабу-шабу”

Шабу-шабу

Дуже легкий і смачний салатик, соковитий і швидко готується. В інеті багато варіантів приготування цього салату, та й версій походження, хто говорить японський, а хто корейський.

Назва така цікава через те, що коли кладуть шматочок м’яса в окріп, то чується звук шабу-шабу або сябу-сябу, але це одна з версій. Природно, мій салат далекий від оригіналу, але має право на існування, тому-що дуууже смачний. Сочні овочі, пелюстки м’яса і смачна заправка, прекрасна їжа для жаркого літа.

Час приготування: 15 хвилин
Кількість порцій: 2

Список інгредієнтів

  • свинина – 150 г
  • помідор – 1 шт.
  • огірок – 2 шт.
  • вода – 750 мл
  • горілка – 2 ст.л.
  • соєвий соус – 1 ст.л.
  • соус теріякі – 1 ст.л.
  • рисовий оцет – 1 ст.л.
  • перець чорний – 1 щіпка
  • кунжутне масло (звичайне) – 1 ст.л.
  • часник – 2 зубчики
  • цибуля – 1 шт.

Як приготувати салат “шабу-шабу”

Приготуємо продукти. Помідор у мене був великим, тому я взяла один, якщо у вас дрібні, беріть більше. Цибуля нам потрібна терта на дрібній тертці, в заправку знадобиться всього 1 ч.л. Рисовий оцет у мене був домашній, а масло я додавала звичайне, тільки після дізналася, що можна зробити в домашніх умовах дуже схожий варіант кунжутного. Всього лише розкатати звичайне масло і додати кунжутне насіння, масло вийде з ароматом і смаком кунжута. Може кому стане в нагоді.

М’ясо нам потрібно порізати настільки тонко, як тільки зможете. Тому краще його заморозити. Різати потрібно поперек волокон і також можна використовувати телятину.

Воду з горілкою потрібно закип’ятити і опускати по черзі по 2-3 шматочки м’яса, як тільки біліє, виймаємо з окропу і викладаємо на паперовий рушник, щоб зайва вода пішла. Також чинимо з усім м’ясом. Це робиться досить швидко, секунди буквально. Я використовувала палички для їжі, але можна будь-який зручний для вас пристосування.

Для заправки змішуємо терияки з соєвим соусом, додаємо оцет і масло, перець і натерті на дрібній тертці цибулю з чесноком. Відкорегуйте заправку на свій смак, можна додати перчик чилі для гостроти, можна цукрову пудру або мед для солодощі, лимонний сік, що кому більше подобається.

Ріжемо огірки кільцями і викладаємо на тарілці, помідори ріжемо часточками, перемішуємо з м’ясом і викладаємо зверху, поливши заправкою. Можете додати зелену цибулю, у мене не виявилося такої. Смачного!