Салат з пекінської капусти з яблуком

Салат з капусти пекінської

Салат з пекінської капусти – легкий, ніжний, хрусткий. Ця капуста відмінно поєднується з іншими овочами, фруктами, а також з птахом, морепродуктами і сиром.

Час приготування: 45 хвилин
Кількість порцій: 1 порція
Українська кухня

Список інгредієнтів

  • пекінська капуста – 4-5 листочків
  • яблуко – 1/4 частина
  • гірчиця французька – 0,5-1 ч. ложка
  • масло рослинне – 1 ст. ложка
  • сік лимона або яблучний оцет – 3-4 краплі
  • соєвий соус – 4-5 крапель
  • сіль – щіпка
  • цукор – щіпка

Спосіб приготування

Капусту промити під проточною холодною водою, зняти 4-5 листочків і нарізати соломкою. Беремо четверту частину яблука, очищаємо від шкірки і нарізаємо соломкою. Перемішуємо.

Додаємо в салат сік лимона або яблучний оцет, соєвий соус, французьку гірчицю і рослинне або оливкове масло, сіль, цукор. Ретельно, акуратно перемішати салат, накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на 20-30 хвилин.

Подавати салат як самостійну страву або з відвареним рисом.

Смачного!