Салат з огірків по-корейськи на зиму

Салат з огірків на зиму

Салат з огірків по-корейськи на зиму можна приготувати, якщо вам потрібно ліквідувати переросли огірки. Вперше спробувала цей салат 2 роки тому, смаком всі залишилися задоволені, для різноманітності заготовлюю 2-3 баночки.

Час приготування: 8 годин і більше
Кількість порцій: 2
Кухня: Корейська кухня

Список інгредієнтів

  • огірки – 1 кг
  • морква – 200 г
  • часник – 5-7 зуб.
  • оцет 9% – 100 мл
  • олія соняшникова рафінована – 100 мл
  • цукор – 3 ст.л.
  • сіль – 1 ст.л.
  • приправа для овочів по-корейськи – 10 г

Спосіб приготування

На корейській тертці натерти очищену моркву.
Огірки також натерти на тертці до серединки з насінням. Скласти моркву й огірки в глибоку миску. У інгредієнтах я вказала вага огірків після натирання, так як багато відходів.

Ось такі “відходи” можна використовувати в окрошку або салат на свій розсуд.

До огірків з морквою додати подрібнений часник, цукор, сіль, приправу для овочів по-корейськи, соняшникова олія і оцет. Перемішати всі інгредієнти. Салат накрити плівкою і прибрати на добу в холодильник. Можна за цей час салат кілька разів перемішати, я цього не робила, так як в салаті була достатня кількість води.

Простерилізувати заздалегідь банки і кришки. Перед наповненням салат перемішати. Скласти його в банки, прикрити кришками.

На дно каструлі постелити рушник і поставити банки, наповнити каструлю водою “по плічка” банок. Стерилізувати банки з салатом 15 хвилин з моменту закипання води.

Потім банки витягти і закатати ключем.
Перевернути банки з салатом дном вгору і накрити теплою ковдрою до повного охолодження.
Рекомендується зберігати в прохолодному місці, але я зберігала в квартирі, з салатом нічого не сталося.
Приємних вам заготовок!

Цікаві матеріали: