Салат з червонокачанної капусти

Салат з червонокачанної капусти

Салати з червонокачанної капусти досить прості і легко готуються. За словами дієтологів червонокачанна капуста на порядок вище, ніж білокачанна за своїми якостями. Калорійність її 24 кілокалорій, що дозволяє готувати легкі і низькокалорійні салати.

Час приготування: 3 год
Кількість порцій: 2-3 порції
Українська кухня

Список інгредієнтів

  • капуста – 300-400г
  • сік лимона або оцет – 1 стіл. ложка
  • масло рослинне – 2 стіл. ложки
  • сіль і чорний мелений перець – за смаком
  • часник – 1-2 зубчики
  • горіхи – за бажанням

Як приготувати салат з червонокачанної капусти

Капусту обмити під проточною холодною водою, зняти верхні листочки. Листочки капусти грубі, тому її тонко шаткуємо або натерти на крупній тертці.

Додати сіль і перетерти капусту руками хвилин 5-7 до появи соку і м’якості.

Очищений часник подрібнити, додати до капусти, можна часник не додавати. Додати чорний мелений перець, сік лимона, рослинне масло, добре перемішати.

Салат ставимо в холодильник на 3-4 години.

При подачі на стіл в салат за бажанням можна додати будь-які горіхи або морожену чорну смородину.

Смачного!