Салат з баклажанів по-корейськи на зиму

Салат з баклажанів

Дуже вдалий варіант салату з баклажанів по-корейськи. Такий салат у нас з’їдається в числі перших. Поки на ринку і в супермаркетах ще повно дешевих овочів, дуже раджу зробити хоча б невелику партію такого салату, не пошкодуєте!

Час приготування: 8 годин і більше
Кількість порцій: 10

Список інгредієнтів

  • баклажани – 1 кг
  • цибуля ріпчаста – 300 г
  • морква – 200 г
  • перець болгарський – 250 г
  • часник – 25 г
  • приправа для корейської моркви – 2 ч.л.
  • цукор – 4 ст.л.
  • сіль – 1.5 ст.л.
  • перець гострий – 1 шт.
  • оцет 9% – 50 мл
  • олія соняшникова – для смаження баклажанів

Як приготувати салат з баклажанів по-корейськи

Нарізати тонкими смужками баклажани, посипати сіллю і залишити на годину.

Тонко нарізати болгарський перець і цибулю півкільцями. Натерти моркву на корейській тертці. Змішати всі овочі.

Прийшов час для смаження баклажанів. Розігріти масло, баклажани добре віджати і викласти в сковороду. Смажити до легкої скоринки.

Гарячі баклажани з’єднати з іншими овочами.

Подрібнити часник і гострий перець, додати їх до овочів. Всипати в миску приправу, цукор і сіль, налити оцет, добре перемішати і залишити салат настоюватися 5 годин під закритою кришкою. Періодично можна салат перемішувати.

Коли прийде час, салат знову перемішати і розкласти в сухі стерилізовані банки, набиваючи їх щільно. У каструлю постелити тканину, поставити на неї банки з салатом, прикрити кришками. Наповнити каструлю водою до плічок.

Стерилізувати салат 20 хвилин з того моменту як закипить вода в каструлі.

Банки з салатом закатати і перевернути денцем вгору, накрити теплим пледом до повного охолодження.
У мене цей салат дуже добре зберігається в квартирі.

Приємних заготовок!