Розсольник

Рецепт розсольника

Розсольник – смачний, просто готується, кожна господиня готує за своїм рецептом. Я хочу поділитися, як я готую його. Я не прихильник бульйонів, готую на воді. Але тим не менше суп виходить наваристим, смачним.

Час приготування: 1,5 години
Кількість порцій: 8 порцій
Українська кухня

Список інгредієнтів

  • рис – 2 ст. лож.
  • картопля середній – 4 – 5 шт.
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • часник – 3 зубки
  • коренева селера – 50 – 70г
  • огірки квашені – 4 – 5 шт.
  • масло вершкове – 1 ст. ложка
  • масло рослинне – для обсмажування овочів
  • розсіл огірковий – за смаком
  • зелень – за смаком
  • спеції – за смаком
  • сметана – на смак
  • сіль за смаком
  • вода або бульйон – 2 л

Як приготувати розсольник

У каструлю налити 2 літри води, довести до кипіння. Для розсольнику я використовую круглий рис, який необхідно промити до чистої води і додати в каструлю, після закипання води.

Очистити картоплю, помити.

Картоплю нарізати на кубики і додати в каструлю, варимо до готовності картоплі.

З часнику зняти верхні листочки, розчавити кожен зубок ручкою ножа. Очистити, подрібнити.

Очистити цибулю, моркву, селеру.

Цибулю нарізати дрібно кубиками, моркву і селеру натерти на крупній тертці. Все це кладемо на сковороду, з рослинним маслом, додаємо часник і обсмажуємо до прозорості лука під кришкою.

Для розсольнику беремо тільки квашені огірки, мариновані не годяться. Якщо шкірка у огірків товста, то зрізаємо її.

Огірки натерти на крупній тертці, кладемо на сковороду, додаємо столову ложку вершкового масла і обсмажуємо їх на невеликому вогні 15 хвилин, до м’якості.

Підготовлені овочі (цибуля, морква, часник, селера) відправляємо в каструлю. Даємо прокипіти 5 хвилин.

Обсмажені огірки додаємо в самому кінці, киплять 3-4 хвилини, додаємо огірковий розсіл, кількість його залежить від смаку огірків і від вашого смаку. Я на початку додала 0,5 склянки, цього виявилося замало, поступово пробуючи додала ще 0,5 склянки. Перемішала, додала сіль за смаком, свої улюблені спеції і зелень петрушки, дати прокипіти 5 хвилин. Зняти з вогню і дати настоятися 20 хвилин.

Перед подачею в тарілку кладемо сметану. Смачного!

Влітку можна до розсольника додати 2-3 листочка зеленого базиліка.