Рибні тефтелі в томатному соусі

Рибні тефтелі

Риба не менше поживна, ніж м’ясо. Для тефтелей краще взяти не дуже жирну рибу. З жирних сортів можна видалити надлишки жиру, а до пісної риби можна додати трохи жиру. Тефтелі виходять смачними, ніжними, легко і швидко готуються.

Час приготування: 1 година
Кількість порцій: 4 порції
Українська кухня

Список інгредієнтів

  • філе білої риби – 500г
  • цибуля зелена – 6-8 пір’їнок
  • яйце – 1 шт.
  • петрушка або кріп – 1-2 ст. л.
  • хлібні крихти – 2/3 склянки
  • вершкове масло – 50-60г
  • спеції для риби, сіль – за смаком
  • томатний соус
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • томат-паста – 2 стіл. л.
  • сіль за смаком
  • цукор – за смаком
  • часник – 3-4 зубки
  • масло вершкове – 50г
  • масло рослинне – для обсмажування овочів
  • перець чорний, перець духмяний – 3-4 шт. кожного
  • лавровий лист – 1-2 шт.

Як приготувати рибні тефтелі в томатному соусі

Для тефтелей підійде хек, минтай або інша біла риба. Рибу нарізати на великі шматочки, видалити кістки, шкіру, підготовлене філе кладемо в миску, додаємо яйце, нарізану зелену цибулю, зелень. Додати хлібні крихти, які приготувати з учорашнього хліба, м’яке вершкове масло, рибні спеції і соль.Все перемолоти. Фарш кладемо в поліетиленовий пакет і добре відбити об стіл, відправляємо на 30 хвилин в холодильник.

Приступаємо до приготування томатного соусу. Очищаємо ріпчасту цибулю, часник, нарізаємо цибулю і часник.

Цибулю і часник обсмажити на олії до прозорості лука.

Томат пасту розводимо в 500 мл води, додаємо сіль, цукор за смаком, перемішати. Додати до обсмаженої цибулі. Додаємо спеції, лавровий лист і вершкове масло, доводимо до кипіння.

Дістаємо фарш з холодильника, мокрими руками сформуйте кульки розміром в грецький горіх. Акуратно викладаємо рибні тефтелі в киплячий томатний соус.

Через 6 хвилин тефтелі перевернути, накрити кришкою зменшити вогонь до малого і тушкуємо 20 хвилин.

Тефтелі вийшли смачними, ніжними. Можна подати з овочевим салатом, з рисом або пастою. Смачного!

Цікаві матеріали: