Празькі картопляні чіпси

Картопляні чіпси

Прості, смачні і легкі в приготуванні чіпси, аналог тим, яке можна зустріти подорожуючи туристичними маршрутами Праги.

Час приготування: 15 хвилин
Кількість порцій: 2

Cписок інгредієнтів

  • картопля – 6 шт
  • масло рослинне – 2 ст.л
  • спеції для картоплі – за смаком
  • сіль, перець – за смаком

Як приготувати празькі картопляні чіпси

У Празі, як і в будь-якому туристичному місті Європи, можна насолодитися традиційною їжею на вулицях міста, особливо Староміська площа найбільш улюблена туристами може похвалитися різноманітною і апетитною їжею.

Тут на площі можна прикупити і спробувати дуже смачну картоплю: нарізаний тонкими кружечками і насаджений на шампур. Посмажена у фритюрі картопля дуже нагадує чіпси: вони дуже хрусткі, солоні і досить маслянисті. Спробуємо приготувати STREET’S картопляні празькі чіпси вдома.

Починаємо готувати: помиту картоплю чистимо. Ножем для нарізки овочів нарізаємо дуже тонко картопля, солимо. І тепер на заміну вуличного фритюра можемо скористатися духовкою або мікрохвильовою піччю. У мв. готуємо виклавши на плоску тарілку, при max потужності – 6-8 хв.

Більше сподобався варіант з духовкою. На деко, промаслене, викладаємо порізану картоплю, солимо. Готуємо в попередньо розігрітій духовці 5 хв при t 225 ℃.

За приготуванні можна ще посолити і приправити приправами, що підходять до картоплі. (Є готові набори спецій).

Ось і все, STREET’S картопляні празькі чіпси готові.
Смачного!!