Полуничний джем без варіння на зиму

Джем полуничний

Простий рецепт ароматного, вітамінного джему на зиму. З даної кількості продуктів вийде 3 півлітрові баночки і одна 0,250 грамова баночка джему.

Список інгредієнтів

  • полуниця свіжа – 1 кг
  • цукор – 1,5 кг

Спосіб приготування

Усі речі для приготування джему слід ошпарити окропом. Полуницю очистити від хвостиків, перебрати, використовувати тільки хороші ягоди, без пошкоджень. Добре помити полуницю під проточною водою і обдати окропом. Помістити ягоди в чисту глибоку миску.

Занурювальним блендером пюрировати ягоди до однорідності.

Додати в пюре цукор і добре перемішати ложкою. Залишити пюре з полуниці на 30 хвилин.

Ще раз полуничне пюре перемішати і розкласти по стерилізованим, сухим баночках. Закрутити кришками.

Зберігати сирої джем з полуниці в холодильнику (на верхній полиці) або в погребі. Зберігається цей джем до нового врожаю полуниці. Смачного!

Цікаві матеріали: