Полуничне морозиво

Полуничне морозиво

Головна відмінна риса цього рецепта – морозиво готується без застосування морожениці і без перемішування! Приготували, поклали в морозилку, а через 6-8 годин – все готово!

Список інгредієнтів

  • свіжа полуниця – 250 г
  • вершкове масло – 50 г
  • вершки жирністю 35% – 400 г
  • цукор – 90 г
  • згущене молоко – 250 г

Спосіб приготування

Полуницю вимити, дати їй обсохнути. Великі ягоди розрізати на невеликі шматочки – на 4-6 частин, невеликі – навпіл.

У невеликій каструлі з товстим дном розтопити вершкове масло, всипати полуницю і гарненько перемішати, щоб вся полуниця була покрита маслом.

Додати в каструлю цукор, перемішати і тушкувати на невеликому вогні протягом 10 хвилин, періодично помішуючи. Каструлю зняти з вогню, дати полуниці повністю охолонути. Для прискорення охолодження можна перекласти масу на тарілку.

Сливки (обов’язково холодні, з холодильника!) Збити до стійких піків. Збиваємо спочатку на низьких оборотах, потім обороти підвищуємо. Додати згущене молоко, перемішати на низькій швидкості міксера (довго не перемішувати – тільки до однорідності).
Потім додати остигнула полуницю і ретельно перемішати ложкою.

Перекласти всю масу в невисокий контейнер, накрити щільно кришкою або затягнути харчовою плівкою. Поставити в морозилку не менше, ніж на 6 годин. За цей час не треба ні разу перемішувати – поставили і забули!

Застигле морозиво перекласти в креманки і подавати.

Цікаві матеріали: