Пісочний торт з різними начинками

Пісочний торт

Хочу привітати всіх зі святом! Так як у мене сьогодні ще одне свято, крім дня незалежності, то без тортика не обійшлося. Ніжні, просочені пісочні коржі і крем з п’ятьма різними начинками. Готується він не складно, трохи часу звичайно віднімає, але всі дії прості. Для крему найголовніше щоб сметана і вершкове масло були однакової кімнатної температури.

Час приготування: 2 год
Кількість порцій: 8

Список інгредієнтів на пісочний торт

  • коржі:
  • вершкове масло – 200г
  • цукор – 1 склянка
  • яєчні жовтки – 4 шт
  • сметана – 2 ст.л.
  • сода – 1 ч.л.
  • борошно – 2,5-3,5 склянки
  • крем: -:
  • вершкове масло – 400г
  • сметана 25% – 700-800г
  • цукор – за смаком
  • чорнослив, курага, горіхи, сушена журавлина, варене згущене молоко – за смаком

Спосіб приготування

Готуємо коржі: жовтки розітріть з цукром, додайте м’яке вершкове масло і перемішайте.

Сметану змішайте з содою, додайте до жовтків з маслом.

Поступово вводьте борошно, краще не все відразу, його може знадобитися трохи менше або більше. Тісто має вийде м’яким, але не липким. Відправте тісто в холодильник на 30 хвилин.

Тісто розділіть на 6 частин. Кожну розкачати прямо на пергаменті. Виріжте потрібну форму, у мене 24 см.

Наколіть виделкою і випікайте до золотистого кольору при температурі 180-190С. Так випекти всеікоржі.

Сухофрукти залийте окропом і залиште на 10 хвилин.

Поріжте маленькими шматочками курагу і чорнослив, журавлину залиште так, горіхи подрібніть. Замість згущеного молока я взяла нутеллу.

Для крему як я вже говорила сметана і масло повинні бути однакової кімнатної температури. Сметану збити з цукром, додати масло і ще раз збити.

Тепер або розділіть відразу крем на 5 частин і в кожну покладаючи начіку, перемішайте.

Торт краще збирати в роз’ємній формі, я її вистелила фольгою зробивши бортики. Перемажте по черзі всі коржі. У мене 1 корж крем з журавлиною, 2 курага, 3 горіхи, 4 чорнослив і останній нутелла.

Поставте торт в холодильник на 6 годин для просочення, я відправила на ніч.

Дістаньте і прикрасьте за бажанням. Смачного!

Цікаві матеріали: