Пісний дріжджовий пиріг з капустою

Пісний пиріг

Пісний дріжджовий пиріг з капустою – нескладний у приготуванні пиріг, який можна приготувати просто на обід або вечерю. Знадобляться прості інгредієнти, які знайдуться у кожної господині.

Час приготування: 1,5 години
Кількість порцій: 10

Cписок інгредієнтів

  • борошно пшеничне – 450 г
  • вода – 375 мл
  • цукор – 1 ст.л.
  • сіль – щіпка в тісто
  • дріжджі сухі – 1.5 ч.л.
  • олія соняшникова – 5 ст.л.
  • капуста білокачанна – 500 г
  • розсіл – 150 мл
  • кунжут – за смаком
  • сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування

Спочатку для пирога підготувати начинку. Нашаткувати капусту і обсмажити в 2-х ст.л. масла. Додати розсіл і тушкувати до м’якості. Капусту посолити і поперчити, можна додати дрібку цукру для збалансування смаку. Потім капусту остудити.

Для тесту в мисці з’єднати всі сухі інгредієнти.

У теплу воду додати соняшникову олію, розмішати і вилити в тісто. Перемішати тісто ложкою.

Тісто відставити хвилин на 20, щоб воно піднялося. Тісто має бути не густе.

У форму викласти пергамент, потім вилити половину тіста і розподілити по формі. Зверху викласти капустяну начинку.

Залишене тісто розподілити зверху, прикриваючи ним капустяну начинку. Посипати зверху кунжутом або якщо не любите, то ароматними травами.

Пиріг випікати 1 годину при 180 градусах.

Нарізати пиріг слід остиглим, щоб не обпектися начинкою.
Смачного!