Пиріжки з квашеною капустою

Пиріжки з капустою

Дуже смачні маленькі пиріжки, фаршировані квашеною капустою, ідеальне доповнення для борщу або супів. Ці пиріжки з квашеною капустою з незвичайного дріжджового тіста.

Час приготування: 2,5 години

Список інгредієнтів

  • для начинки:
    квашеної капусти – 400-500 г.
    для тіста:
  • пшеничного борошна – 500 р
  • вершкового масла – 200 г.
  • сметани – 200 мл.
  • сухих дріжджів – 1 ст.ложка
  • цукор – 1 ст. ложка
  • молока теплого – 50 мл.
  • дрібка солі
    додатково:
  • злегка збите яйце (1/2 шт)
  • кмин, чорнушка, морська сіль грубого помелу (для посипання)

Як приготувати пиріжки з квашеною капустою

– Капусту квашену дрібно нарізати;
Всі продукти повинні бути кімнатної температури.

– Далі готуємо опару: в 50 мл теплого молока розмішати ложку цукру до розчинення, всипати дріжджі, додати трохи борошна, перемішати і залишити в теплому місці на 15-20 хвилин. На поверхні повинна утворитися “шапочка”.

У просіяне борошно додати, дрібку солі, опару, шматочки м’якого вершкового масла і сметану. Всі інгредієнти ретельно вимісити руками. Тісто має вийти м’яким, еластичним, що не прилипати до столу і рукам.

Тісто помістити в змащену маслом миску, накрити рушником і залишити підніматися в теплому місці;

– Робочу поверхню пріпиліть борошном. Тісто розділити на дві-чотири рівні частини;

– Розкачати кожну частину в прямокутник товщиною 5-10 мм. Вирізати квадрати прибл. 8х8 см, використовуючи ніж для піци;

– Викладати гіркою по ложці квашеної капусти; з’єднати протилежні краю і гарненько защипнути.

Пиріжки викласти на деко, застелене пекарської папером на відстані один від одного.

Змастити яйцем і посипати кмином /чорнушкою/ крупною сіллю.

Випікати пиріжки в розігрітій духовці до 180 гр. 18-20 хв. Остуджувати на решітці. Ідеальне доповнення для борщу або супів.

Смачного!