Пиріжки на дріжджах з яйцем і цибулею

Пиріжки

Такі пиріжки мама готувала нам в дитинстві з різними начинками, але з яйцем і цибулею були найулюбленіші!

Час приготування: 1 година
Кількість порцій: 10

Список інгредієнтів

  • борошно – 250 гр
  • вода тепла – 200 мл
  • дріжджі сухі – 1 ч.л.
  • цукор в тісто – 0.5 ч.л.
  • сіль в тісто – 0.5 ч.л.
  • яйця варені – 3 шт
  • цибуля зелена і кріп – 1 пучок
  • сіль, перець в начинку – за смаком
  • масло рослинне – 2 ст.л. в тісто і для смаження

Спосіб приготування

Дріжджі засипаємо цукром і заливаємо трохи теплою водою (з 200 мл). Даємо набрякнути 10-15 хвилин.

Після того, як дріжджі дійдуть, додаємо їх в воду, що залишилася (з 200 мл) і засипаємо борошно. Замішуємо тісто і додаємо рослинне масло, ще раз вимішуємо.

Тісто залишаємо на пів години для підняття в теплому місці.

Тим часом готуємо начинку. Варені яйця і зелень дрібно ріжемо. Зелена цибуля в начинку можна підготувати 2 способами – нарізати і обсмажити 2 хвилини на рослинному маслі або нарізану цибулю покласти в морозилку на пару годин і він сам піде в обсязі. Я додала в начинку заморожену зелену цибулю.

Тісто відщипуємо невеликими кульками і розгортаємо гурток качалкою або руками. Я робила на силіконовому килимку, тому борошном не посипана. Додаємо начинку.

Защипуємо краю на вареники.

Перевертаємо швом вниз. Формуємо кілька штук для першої сковороди.

Викладаємо на сковороду змащену маслом.

Обсмажуємо з двох сторін.

Я ще ставлю бочками, щоб і вони подрумянились.

Готово!
Смачного!

Цікаві матеріали: