Пиріг з м’ясом і кабачком

Пиріг

Дуже смачний пиріг з соковитою, м’ясною начинкою, обов’язково сподобається всім без винятку. Та й готувати не довго, тісто вимішувати особливо не потрібно, чекати поки підійде теж, начинку готувати на раз, приступимо!

Час приготування: 1,5 години
Кількість порцій: 6

Список інгредієнтів

тісто:

  • кисле молоко – 200 мл
  • яйце – 1 шт.
  • масло рослинне – 2 ст.л.
  • сіль – 1/2 ч.л.
  • сода – 1 щіпка
  • борошно – 2.5 ст. (по 200мл)

начинка:

  • свинина – 300 г
  • кабачок – 1 шт.
  • соєвий соус – 3 ст.л.
  • цибуля зелена – 1 пучок
  • петрушка – 1/2 пучка
  • сіль за смаком
  • перець чорний – 1 щіпка

Як приготувати пиріг з м’ясом і кабачком

Яйце з кислим молоком змішати, додати масло, сіль і соду. Відразу піде реакція, кисле середовище з содою відразу дасть потрібну піну.

Всипаємо відразу 2 ст.муки і починаємо змішувати тісто до однорідної і щільної маси. Решту борошна підсипаємо по потребі. Тісто повинно липнути до рук, але в той же час залишатися еластичним, але не дубовим.

Залишимо його відпочити, поки ми готуємо начинку.

Приготуємо продукти для м’ясорубки. Я використовувала для начинки білі, молоді частини зеленої цибулі, вони ніжніше. Все змолоти, додати посічену петрушку, посолити і поперчити і додати соєвий соус.

Розкачуємо тісто на столі присипаному борошном. Не сильно тонко, як на фото.

У центр викладаємо фарш.

Краї тягнемо до верху і защипуємо. Дивіться щоб не було зазорів, інакше начинка витече. У центрі зробимо дірочку для виходу пари і проколів виделкою в деяких місцях, але щоб вилка проткнула тільки верхній шар тіста, а не дно.

Перекладаємо пиріг на деко з пергаментом. Змащуємо збитим яйцем. Випікаємо при 180С. 40 хвилин.

Охолоджуємо її пів години, накривши рушником. Подаємо до столу.