Пиріг з кабачком і глазур’ю

Пиріг

Вологий, ніжний, пухкий і ароматний пиріг. А зверху политий солоденькою сметанною глазур’ю…

Час приготування: 1,5 години
Кількість порцій: 8

Список інгредієнтів

  • борошно – 2 склянки
  • розпушувач – 3 ч.л.
  • сода – 1 ч.л.
  • кориця мелена – 2 ч.л.
  • мускатний горіх – 1/2 ч.л.
  • ванілін – 1 трісок.
  • цукор – 300г
  • яйця – 3 шт
  • масло рослинне – 1 стакан
  • кабачок – 300г (2 склянки)
  • родзинки – 100-150 г
  • горіхи волоські – 110г
  • сметана – 1,5 склянки
  • цукрова пудра – 1 стакан
  • апельсинова або лимонна цедра – за смаком

Спосіб приготування

Розігрійте духовку до 180С. Збийте яйця з цукром і рослинним маслом.

Змішайте всі сухі інгредієнти. (Борошно, сода, розпушувач, мускатний горіх, кориця).

Кабачок натріть на тертці.

Змішайте сухі і рідкі інгредієнти, додайте тертий кабачок і перемішайте.

Додайте рубані горіхи і родзинки, знову перемішайте.

Форму вистелити пергаментом або просто змастіть вершковим маслом і вилийте тісто.

Випікайте 1-1,15 до сухого сірника. Повністю остудіть.

Для глазурі збийте сметану з цукровою пудрою і цедрою, і полийте пиріг. Смачного!!!

Цікаві матеріали: