Пікантний перець

Перець пікантний

Пікантні перці я готую на початку осені, коли дозріває болгарський перець, починається збирання білокачанної капусти. Головки капусти тугі, соковиті, Смакота! Даний рецепт як раз зараз в самий раз. Правда, перчики фаршировані капустою, я потягла останні з банки. Спробуйте, блюдо вітамінне, смачне.

Час приготування: 1,5 години
Кількість порцій: 15-20 шт.
Кухня: Українська кухня

Список інгредієнтів

  • перець болгарський – 15 шт.
  • капуста білокачанна – невелика головка
  • морква – 1 шт.
  • часник – 15 зубків
  • перець гострий – 1 шт.
  • імбир – 1-1,5 см за бажанням
  • вода – 0,5 л
  • цукор – 100г
  • сіль – 1 ст. л.
  • оцет – 100 мл
  • масло рослинне – 50мл
  • лавровий лист – 1-2 шт.
  • перець чорний – 6-7 шт.
  • перець духмяний – 4-5 шт.

Як приготувати пікантний перець

Перці сполоснути холодною водою.

У перців зрізати верхівки, видалити семена. Приготуйте маринад. У каструлю налити воду, додати сіль, цукор. масло рослинне, лавровий лист, перець чорний і запашний. Довести до кипіння, додати оцет, нехай кипить дві хвилини. У киплячому маринаді бланшируємо перець, до зміни кольору. Перці остудити.

З капусти зняти верхні листки, розрізати качан навпіл, а потім кожну половинку розрізати ще навпіл. Частково зрізаємо качан.

Шаткуємо капусту.

Моркву очистити, натерти на крупній тертці.

Очистити часник і імбир, імбир – за бажанням. Гострий перець нарізати на тонкі кільця і додати до капусти. Імбир дрібно нарізати, додати до капусти. Капусту посолити, як солимо салат, за смаком. Додати дрібку цукру. Сильно не захоплюйтеся, маринад теж містить сіль і цукор. Капусту злегка пом’яти руками.

У кожен перець кладемо на дно зубок часнику, який можна порізати. Перці фаршируємо капустою, складаємо їх в банку або широку каструлю. Заливаємо маринадом, в якому бланшувати перці. Фаршировані перці залишаємо при кімнатній температурі на 5-6 годин, а потім ставимо в холодильник. Зберігається в холодильнику 2-3 тижні.

А тепер знімаємо пробу. Смачного Вам і гарного настрою!

Цікаві матеріали: