Печиво “Горішки”

Печиво Горішки

Печиво “Горішки” – моє найулюбленіше з дитинства. Для його випічки потрібно мати спеціальну форму, яка дозволяє готувати печиво на відкритому вогні.

Список інгредієнтів

інгредієнти для тіста:

  • пшеничного борошна – 400 р
  • картопляного крохмалю – 100 г.
  • великих яйця – 2 шт.
  • цукрової пудри – 100 г.
  • ванільного цукру – 16 г,
  • вершкового масла (холодне, нарізати кубиками) – 250 г.
  • розпушувача – 0,5 ч.ложки

для крему:

  • банку вареного згущеного молока
  • вершкового масла – 300 м
  • горіхи

крім того:

  • цукрова пудра
  • какао-порошок

Як приготувати печиво “Горішки”

Помістити всі інгредієнти для тіста в чашу кухонного комбайна і змішати, щоб отримати компактний шар тіста.

З тіста зробити невеликі кульки. Випікати печиво-горішки в спеціальній формі.

Для крему: можна взяти готову варену згущенку, але я віддаю перевагу варити сама. Відправляємо банку в воду, ставимо на вогонь і варимо 1,5-2 години з моменту закипання. Потім даємо повністю охолонути.

Згущене молоко збити, за допомогою міксера з маслом кімнатної температури.
Наповнюємо кремом, щедро одну половинку горішка, вкладаємо половинку волоського горіха, закриваємо другий і складаємо горішки на блюдо.

Посипаємо цукровою пудрою з какао.

Ось все і готово! Відставити готове печиво в прохолодне місце, подавати до столу на наступний день.

Цікаві матеріали: