Овочі тушковані в духовці

Тушковані овочі

Ця страва – ідеальний гарнір до м’яса або риби.

Список інгредієнтів

  • кольорова капуста – 1 шт.
  • баклажан – 1-2 шт.
  • болгарський перець – 1-2 шт.
  • морква – 1 шт.
  • помідори – 5-6 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • лимон – 1/2 шт.
  • рослинне масло – 3 ст.л.
  • соєвий соус – 2 ст.л.
  • майонез – 2 ст.л.
  • спеції за смаком

Спосіб приготування

Баклажани нарізати кружечками, викласти на деко.

Цвітну капусту розібрати на суцвіття і відварити 3 хвилини в підсоленій воді. Злити воду і викласти капусту на баклажани.

Зверху викласти нарізані моркву і болгарський перець. Все нарізаємо крупно.

Тепер зробіть заправку. З’єднайте рослинне масло, майонез і соєвий соус. Відразу скажу що використовую майонез, так як роблю його сама і впевнена в якості продукту. Ви можете покласти сметану або вершки.

Додайте нарізану крупно цибулю. Посоліть за смаком. Пам’ятайте, що кольорова капуста вже солона, і в соєвому соусі теж є сіль.

Викладіть нарізані помідори, у мене ще був кабачок (відправляю до овочів) і зверху розподіліть заправку з цибулею. Додайте скибочки нарізаного лимона разом з шкіркою.

Посипте спеціями. Я використовую італійські трави і чебрець. Випікайте в духовці при температурі 180-200 градусів приблизно 40 хвилин.

Якщо в процесі приготування овочі витягти і перемішати, то вони будуть все рівномірно м’якими і соковитими. Якщо їх не заважати, то верхній шар буде злегка підсушений, і коли ви на фініші перемішаєте всі овочі, підсушені шматочки лимона будуть особливо смачно звучати в вашому блюді.