Овочева запіканка в духовці

Овочева запіканка

Дуже просте, але смачне блюдо, яке виходить завжди і послужить прекрасним обідом або вечерею. А зараз в сезон кабачків і молодий картопельки така запіканка ще й дуже корисна.

Час приготування: 1 година
Кількість порцій: 4

Cписок інгредієнтів

  • картопля – 4 шт
  • кабачок – 1 середній
  • помідори – 2 шт
  • яйце – 2 шт
  • сметана – 3 ст.л.
  • сир твердий – 100 грам
  • сіль, перець – за смаком
  • рослинне масло – для змащування форми

Спосіб приготування

Очищаємо молоду картоплю від шкірки і ріжемо тонкими кружечками.

Миємо кабачок і теж ріжемо кружальцями.

Помідори нарізаємо кружечками.

Форму для запікання змащуємо рослинним маслом і викладаємо перший шар картоплі, солимо і перчимо.

Cверху викладаємо другий шар картоплі, теж солимо і перчимо.

Наступними шарами викладаємо кабачки – солимо і перчимо.

Останнім шаром викладаємо помідори, солимо і перчимо.

Тепер підготуємо заливку. Збиваємо яйця віночком.

У збиті яйця додаємо сметану, теж добре збиваємо.
Натираємо на дрібній тертці твердий сир і додаємо в суміш, перемішуємо.

Солимо і перчимо заливку за смаком.

Заливкою поливаємо овочі в формі.

Заливка повинна покрити весь верх. Відправляємо в духовку 180 градусів на 40-50 хв до готовності.

Трохи охолоджуємо, ріжемо на порційні шматочки і подаємо до столу.
Смачного!