Огірки консервовані без оцту

Консервовані огірки

Смачні, хрусткі огірочки, як в бочці. Пробуємо!

Час приготування: 2 год
Кількість порцій: 3 л
Кухня: Українська кухня

Список інгредієнтів

  • огірки – скільки увійде в банку
  • сіль – 80г на 3 літрову банку або 3 ст. л. з невеликою гіркою
  • часник – 2-3 зубки
  • листя вишні та чорної смородини – 2-3 шт. кожного
  • корінь хрону – довжиною 2-3 см
  • лист дуба – 1-2 шт.
  • гострий перець – 0,5-1 шт.
  • кріп з парасольками – 3-4 гілочки

Спосіб приготування

Огірки помити і замочити в холодній воді на 1,5-2 години.

Підготувати спеції, помити, нарізати, очистити.

У чисті банки укладаємо спеції і огірки. В банку засипаємо сіль, кількість солі залежить від обсягу банки. У трьох літрову банку додаємо 3 ст. л. солі з невеликою гіркою, 2-х літрову банку-2 ст. л. з невеликою гіркою, а в 1 літрову банку -1 ст. л. солі з невеликою гіркою

Заливаємо огірки в банку холодної звичайною водою і залишаємо банки при кімнатній температурі на 3-4 дні, все залежить від температури приміщення.

Зливаємо розсіл з огірків в каструлю, доводимо його до кипіння, кипить 3-4 хвилини. Гарячим розсолом заливаємо огірки, витримуємо 3-4 хвилини, повторно зливаємо розсіл. Доводимо його до кипіння, кипить 2-3 хвилини, заливаємо огірки вдруге, якщо розсолу трохи не вистачає, доливаємо окропом. Банки з огірками накриваємо прокип’яченими кришками і закочує. Перевертаємо догори дном для охолодження

Смачного!