Ніжні тефтелі з двома видами капусти

Ніжні тефтелі

Ніжні тефтелі з капустою: білокачанною та цвітною.

Час приготування: 2 год
Кількість порцій: 10
Кухня: Шведська кухня

Список інгредієнтів

  • яловичина – 500г
  • куряче філе – 200-300 г
  • свинина – 200-300г
  • капуста цвітна – 200-300г
  • капуста білокачанна – 200-300 г
  • цибуля ріпчаста (біла) – 2 шт
  • морква – 2 шт
  • яйця курячі – 2 шт
  • часник – за смаком
  • м’ясний бульйон – 1 літр
  • томатний соус – 400-500 мл
  • вершки – 200 мл
  • зелень – за смаком
  • сіль, перець, приправи до м’яса – за смаком

Як приготувати ніжні тефтелі з двома видами капусти

Для початку овочі потрібно гарненько помити.

У підсоленій воді відварити цвітну капусту і порізати.

Пошінкуємо білокачанну капусту, потремо моркву і пригасимо все з цибулею, солимо і перчимо.

Перемелюємо м’ясо на м’ясорубці, вимішуємо добре з овочами, солимо, перчимо і заправляємо улюбленими приправами. Формуємо котлети.

Для більш щільної консистенції фаршу можна додати кілька ложок відварені перлової крупи або рису.

Викладаємо у форму для запікання і ставимо в розігріту до 240 градусів духовку, запікаємо 15 хвилин до легкого рум’янцю.

А тим часом готуємо заливку для тефтелей:

У гарячому бульйоні розводимо томатний соус, підсолюємо і перчимо, (плюс приправи) додаємо вершки і збиваємо вінчиком.
Якщо соус любите більш густої консистенції, то в 100 гр холодного бульйону можна розвести 2 ст.л. борошна і влити в уже готовий для заправки соус.
Після закінчення 15 хв. виймаємо наші котлети в формі.

Заливаємо бульйонно-томатним соусом і повертаємо в духовку і при 190 градусах запікаємо одну годину.

І наші тефтелі готові. Подавати можна з салатом і зеленню.

Смачного!

Цікаві матеріали: