М’ясні фрикадельки з овочевим соусом

Фрикадельки

М’ясні фрикадельки в овочевому соусі – чудове повсякденне блюдо, яке сподобається дорослим і дітям. Це відмінний варіант для сніданку або вечері. Фрикадельки потрібно попередньо обсмажити і завдяки цьому страва набуває більш насиченого смаку. Настійно рекомендую вам спробувати!

Час приготування: 1 година
Кількість порцій: 4

Список інгредієнтів

  • м’ясний фарш – 300 г
  • батон – 2 скибки.
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • морква – 1 .шт
  • помідор – 1 шт.
  • кабачок – 1 шт.
  • болгарський перець – 1 шт.
  • часник – 2 зуб.
  • гаряча вода – 1 стакан
  • томатна паста – 2 ст.л.
  • олія соняшникова – для смаження
  • сіль, перець – за смаком
  • петрушка свіжа – для подачі

Рецепт м’ясних фрикадельок з овочевим соусом

Заздалегідь намочити водою або молоком пару шматочків батона, нарізати якомога дрібніше одну цибулину. Батон віджати і додати в фарш, туди ж додати цибулю і видавити часник. Фарш вибити, щоб він не розвалювався, а потім сформувати фрикадельки.

У сковороду влити олію, розігріти і обсмажити в ньому фрикадельки до рум’яної скоринки.

Натерти на тертці моркву, цибулю нарізати кубиками, болгарський перець соломкою, помідори кубиком. З сковороди прибрати фрикадельки в ємність з кришкою, додати в сковороду цибулю з морквою.

Трохи підсмажити цибулю з морквою і додати перець і помідори.

В кінці додати нарізані кубиком кабачки і томатну пасту.
Посолити і поперчити, готувати все разом 5 хвилин.

Далі в сковороду налити гарячу воду і викласти обсмажені фрикадельки.
Накрити сковороду кришкою і тушкувати до готовності кабачків.
Готову страву посипати подрібненою петрушкою.
До будь-якого гарніру такі фрикадельки підійдуть чудово.

Смачного!

Цікаві матеріали: