Молочний кисіль

Молочний кисіль

Давайте приготуємо всім знайомий з дитинства десерт. Згадали смак молочного киселя? Варіантів подачі його безліч, зупинимося на самому простому. Пробуємо!

Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 1-2 порції
Кухня: Українська кухня

Список інгредієнтів

  • молоко – 500мл
  • цукор – 1-2 ст. л.
  • крохмаль картопляний – 1 ст. л. з гіркою
  • сіль – щіпка невелика
  • ваніль – трохи на кінчику ножа

Рецепт приготування

Беремо півлітра молока.

З банки відливаємо трохи молока, приблизно 100-150 мл. Це молоко будемо використовувати для розведення крохмалю.

Беремо каструлю з товстим дном, обполіскувати холодною водою, наливаємо молоко, що залишилося в банку. Кисельов не має варимо в емальованому посуді! Пригорить! Якщо немає каструлі з товстим дном, використовуємо алюмінієву. Каструлю з молоком ставимо на вогонь. Додаємо цукор, грамульку солі. Молока у нас небагато, тому воно швидко закипить. Чи не відходимо від плити!

Швидко розмішуємо крохмаль у вдтлитому молоці. Відразу вливаємо його в молоко. Постійно помішувати і варимо до загустіння. Кисіль прибираємо з вогню, додаємо ваніль, перемішуємо і подаємо до столу. Можна кисіль подати з замороженими фруктами і цукром. Якщо в тарілку додати пару ложок сиру буде відмінний сніданок для малюка. Додавши при приготуванні в кисіль какао отримаємо “шоколадний кисіль”, можна посипати тертим шоколадом або додати шматочки банана при подачі. У мене кисіль із замороженою малиною і цукром.

Фантазуємо, пробуємо!

Смачного!

Цікаві матеріали: