Меренги з ягодами

 merengi-z-yagodami

Дуже смачний, ніжний і танучий в роті десерт з французької кухні.

Час приготування: 2 год
Кількість порцій: 20 десертів
Кухня: Французька кухня

Список інгредієнтів

  • яєчний білок – 3 шт
  • цукор – 150 грам
  • крохмаль – 1 ч.л.
  • лимонний сік – 1 ч.л.
  • вершки для крему – 200 грам
  • цукор для крему – 100 грам
  • ягоди, фрукти і м’ята для прикраси – 200-300 грам

Спосіб приготування

Для приготування основи для десерту – в суху ємність виливаємо білки і половину цукру, збиваємо до щільності і блиску.

Додаємо залишений цукор, крохмаль і лимонний сік і збиваємо ще 5 хвилин.

На деко застелене пергаментом кондитерським шприцом формуємо основу у вигляді кошики, Випікаємо в духовці при температурі 120 градусів 1,5 години. Можна і трохи швидше приготувати – на 10 хв на 160 градусів, а потім на 120 хвилин на 50-60 хвилин.

Готуємо крем – збиваємо вершки і цукор до густих піків.
Даємо охолонути основі, викладаємо крем кондитерським шприцом в кошик-основу.

Викладаємо фрукти, ягоди та м’яту.
Десерт готовий!
Смачного!