Медово-кавові панкейки

Панкейки

Вітаю всіх з першим днем Масляної!
Медово-кавові панкейки – одні з моїх улюблених! Пригощайтеся!

Час приготування: 45 хвилин
Кількість порцій: 4

Список інгредієнтів

  • молоко – 150 мл
  • мед – 4 ст.л.
  • кава розчинна – 1.5-2 ч.л.
  • яйця – 2 шт.
  • масло вершкове – 25 г
  • борошно пшеничне – 125 г
  • розпушувач – 1.5 ч.л.
  • сіль – щіпка

Як приготувати медово-кавові панкейки

У ківш вилити молоко, додати вершкове масло і нагріти до розчинення масла. Засипати розчинну каву і ретельно розмішати. Залишити суміш остигати.

У миску розбити яйця, додати мед, добре розмішати вінчиком.

Вилити до яєць остигнувшу молочно-кавову суміш і знову добре збити.

Просіяти борошно з розпушувачем і сіллю, розмішати масу ложкою.

Тісто буде рідке, але переживати не варто, на сковороді воно буде розтікатися рівномірно.

Сковороду добре нагріти і нічим не змащувати. У центр налити 2 столових ложки тіста і дочекатися, поки вся поверхня покриється дірочками і стане матовою.

Перевернути панкейк на іншу сторону і підрум’янити.

Дуже смачно подавати ці панкейкі зі згущеним молоком, але можна і з джемом, медом, варенням і т.д.

Смачної вам Масляної!