Масло з чорною смородиною

Масло і чорна смородина

Багатоскладове масло – вид масла з добавками, сформоване у вигляді циліндра або масло-соус в соуснику. Існує безліч видів складових масел, так масла “метрдотель”, “маршан де вин” – “продавець вин” і ін. – рецепти французької кухні, подаються до антрекоту, масла “а ля Меньєра” – “млинове”, “монпельє” подають до риби, є масла – складові частини соусів. Я ж представляю вашій увазі ягідне масло, готується просто і швидко, масло доповнить грінки або гриль-меню. Смачного!

Кількість порцій: 10
Кухня: Європейська кухня

Список інгредієнтів

  • масло – 200 гр
  • смородина чорна – 140 гр
  • чебрець – 1 гілочка
  • сіль – 5 гр
  • перець – 3 гр
  • шавлія – 5 гр

Як приготувати масло із чорною смородиною

Масло м’яке, сіль, перець, смородина чорна, гілочки чебрецю і шавлія.

Промиваємо смородину, видаляємо листочки, сміття.

Подрібнюємо смородину.

Збиваємо масло, солимо, перчимо.

Вмішуємо в масло листочки чебрецю, шавлії. Підбір спецій і трав залежить від смакових уподобань, в першоджерелі – чебрець, чебрець і лимон.

Перетираємо смородину в масло. Можна покласти і смородину зі шкірками і кісточками.

Виходить однорідна маса з ягід. Якщо ягоди без кислоти, для більш яскравого смаку можна підкислити лимонним соком.

Змішуємо масло і пюре.

Викладаємо масу на два шари плівки.

Звертаємо щільно.

Загортаємо тубу в фольгу і кладемо в морозильну камеру, після застигання перекладаємо в холодильну камеру.

Нарізаємо масло на шматочки, подаємо до різних страв.

Цей рецепт знайшла в інтернеті, масло рекомендували подавати з грінками. Вирішила спробувати і з м’ясом, вийшло цікаве поєднання, кислинка смородини, неповторний аромат чебрецю. Пізніше дізналася, що складові масла – особлива група рецептів для гриль-меню. Смачного!

Цікаві матеріали: