Маринований гострий перець

Гострий перець

Блюдо дуже гостре. Легко і швидко готується, добре зберігатися в холодильнику до нового врожаю, якщо залишиться. Любителям гострого рекомендую.

Час приготування: 1,5 години
Кількість порцій: 1 л
Кухня: Українська кухня

Список інгредієнтів

  • перець гострий – 25-30 шт.
  • цибуля ріпчаста невелика – 100г
  • часник – 5 зубків
  • оцет 9% – 221мл
  • вода – 179мл
  • сіль – 2 ст. л.
  • цукор – 2 ст. л.
  • лавровий лист – 2 шт.
  • орегано сухий – 1ч.л.
  • перець чорний горошком – 3-4 шт.
  • перець духмяний горошком – 5-6 шт.

Як приготувати маринований гострий перець

Перець сполоснути холодною водою, просушити.

При приготуванні страви використовувати гумові рукавички. Відрізати хвостики у перців, нарізати їх кільцями шириною 0,5-1см. Насіння залишаємо, можна частково витрусити. В цьому році я залишила насіння.

Очищаємо цибулю, часник. Цибулю нарізати тонкими півкільцями, часник поперечними пластинками.

Беремо сухий орегано, лавровий лист, перець чорний і запашний.

У каструлю виливаємо воду, оцет, сіль, цукор, орегано, перець чорний і душістий.Ставім на вогонь і помішуючи тримаємо на вогні до розчинення цукру.

Нарізані перці, цибуля, часник перемішуємо ретельно в мисці.

Перекладаємо суміш у контейнер, заливаємо гарячим маринадом і даємо охолонути.

Контейнер закриваємо кришкою і відправляємо в холодильник. Через кілька годин можна пробувати.

Смачного!

Цікаві матеріали: