Маринований гострий перець з медом

Мариновані гострі перці

Готуємо перці з медом, без солі. Перетворюємо наші перчики в шалено смачний делікатес! Маринований гострий перець володіє гострим, а не пекучим смаком. Плоди хрусткі і неймовірно смачні. Пробуємо, знайшовши свій смак.

Час приготування: 1 година
Кількість порцій: 1 порція
Українська кухня

Список інгредієнтів

  • банки скляні – 0,5л
  • перці гострі – скільки ввійде
  • мед – 1 ст. ложка
  • базилік лимонний – 4-5 листочків
  • 6% яблучний оцет – скільки ввійде

Спосіб приготування

У минулому році у мене на дачі був отриманий хороший урожай гострого перцю, а отже було що заготовити на зиму. Перці для маринування беремо щільні, міцні – якщо купуєте на ринку. Якщо він зростає у вас на дачі, то не полінуйтеся встати раніше і зібрати перці до настання спеки. Перці добре промити під проточною холодною водою, відрізати плодоніжки або залишити її невеликий шматочок.

Підготовлені перці кладемо в миску або каструлю і заливаємо окропом, накрити кришкою і залишити на 10-15 хвилин. Перці після цього стануть м’якше, їх легко буде укладати в банку. Злити воду з перців, наколоти їх в 3-4 місцях виделкою.

У стерильну банку кладемо мед, листя базиліка. Базилік можна замінити майораном або сухим орегано. Щільно укладаємо перці в банку по плечики. Підігріти яблучний оцет (можна замінити 9% звичайним оцтом) до теплого стану і залити до краю банку з перцями. Закрити стерильною кришкою. Струшуємо банку з перцями до повного розчинення меду.

Банку з перцями поставити в темне місце, через місяць перчики готові.

Вдалих заготовок, смачного!

Цікаві матеріали: