Маринований гострий перець з цукром

Маринований гострий перець з цукром

Дуже смачний, хрусткий перчик. Спробуйте приготувати його на зиму, щоб зрозуміти, наскільки гармонійний його гострий і пряний смак з солодким відтінком. Готується легко і швидко!

Час приготування: 45 хвилин
Кількість порцій: 480 мл
Кухня: Українська кухня

Список інгредієнтів

  • перець гострий – скільки увійде в банку
  • цукор – скільки увійде в банку
  • оцет 9% або яблучний – скільки увійде в банку

Спосіб приготування

Для заготівлі можна брати гострі перці зелені або червоні, або ті та інші разом. Найголовніше, щоб вони були щільні, свіжі. Перці промити, просушити. Банки простерилізувати з кришками. Я брала для заготовок невеликі банки (300-480 мл) з кришками.

У перців відрізати плодоніжки. Перці в мисці заливаю окропом, закриваю щільно кришкою і залишаю на 10-15 хвилин, після цього їх легко укладати в банку, вони залишаються цілими. Перці можна і відразу укладати в банку, минаючи заливку окропом. Далі перці в декількох місцях наколюємо виделкою.

У стерильну банку насипаємо цукор, щільно укладаємо перці.

Перці при укладанні пересипаємо цукром, утрамбовуючи перці і цукор. Цукор повинен заповнити всі порожнечі між перцем. Цукор не шкодуйте. На банку обсягом 480 мл пішло приблизно близько склянки цукру. Перці я залила 6% яблучним оцтом, який підігріла до теплого стану. У теплому оцті цукор швидко розчиняється.

Закрити кришку, збовтувати баночку до розчинення цукру. Цукор в баночці розчинився в результаті збовтування банки. Баночку з перцями поміщаємо в темне прохолодне місце.

Через два місяці перець готовий.