Мариновані зелені помідори

Мариновані помідори

Якщо у вас на грядках залишилися зелені помідори, з них можна приготувати смачну закуску, яка обов’язково буде затребувана взимку. Такі закусочні помідорчики завжди можна подати до м’яса або до будь-якого гарніру. Вийде 4 півлітрових баночки.

Час приготування: 1 година
Кількість порцій: 10

Список інгредієнтів

  • помідори зелені – 1.3 кг
  • часник – 8 зуб.
  • гвоздика – 4 шт.
  • перець духмяний – 12 шт.
  • перець горошком чорний – 16 шт.
  • вода – 750 мл
  • сіль – 1 ст.л.
  • цукор – 3-4 ст.л.
  • лавровий лист – 4 шт.
  • оцет 9% – 100 мл

Як приготувати мариновані зелені помідори

Зелені помідори нарізати часточками, видаливши плодоніжки. Часник нарізати пластинками.

У чисті стерильні банки розкласти порівну спеції, крім лаврового листа, наповнити банки помідорами з часником.

Для маринаду з’єднати воду, цукор, сіль і лавровий лист, довести до кипіння, влити оцет. Залити маринадом помідори. Дно каструлі застелити щільною тканиною, поставити банки і накрити кришками. Налити гарячу воду до плічок. Стерилізувати помідори 20 хвилин з моменту закипання води.

Закатати банки, перевернути і укутати.

Зберігати в міській квартирі.

Приємних заготовок!

Цікаві матеріали: