Мариновані помідори з чорнобривцями
Це найсмачніші помідори, які мені доводилося куштувати. У минулому сезоні вперше їх закатала, але всім настільки сподобалися, що в цьому році вирішила заготовити їх набагато більше. Розрахунок даний на банку об’ємом 1 л.
Час приготування: 1 година
Кількість порцій: 5
Cписок інгредієнтів
- помідори невеликі – скільки увійде в банку
- бутон чорнобривців – 1 шт.
- цукор – 1.5 ст.л.
- сіль – 1 ст.л.
- оцет 9% – 1 ст.л.
- вода холодна – скільки увійде в банку
Як приготувати мариновані помідори з чорнобривцями
Банки добре промити всередині, стерилізувати не обов’язково. Скласти в банки чисті помідори. У кожну банку покласти по одному бутону чорнобривців, в центр банки. Більше не знадобиться інших спецій типу перцю, кропу, лаврового листа і т.д.
Насипати в банки сіль і цукор, влити оцет.
Залити помідори холодною фільтрованою водою до горлечка банок, прикрити кришками.
На дно каструлі постелити лляну тканину, поставити банки з помідорами і налити в каструлю воду кімнатної температури по “плечиків” банок.
Коли вода в каструлі закипить, зменшити вогонь і відраховувати 10 хвилин для стерилізації помідорів.
Потім банки закатати ключем, перевернути і укутати ковдрою до повного охолодження.
Ось такими були минулорічні помідорчики.
Вдалих вам заготовок!