Мариновані печериці

Печериці мариновані

Список інгредієнтів

  • печериці – 700 г
  • оцет 5% (яблучний або винний) – 70 мл
  • сіль – 1 ст.л.
  • цукор – 1 ч.л.
  • часник – 2-3 зубч.
  • перець чорний горошком – 6 шт.
  • лавровий лист – 2 шт.
  • кріп свіжий – 2-3 гілочки

Як приготувати мариновані печериці

Підготуйте гриби. Помийте їх, якщо великі, то розріжте на 4 частини.

У каструлю налийте 300 мл води, додайте оцет, сіль, цукор, перець і лавровий лист. Поставте каструлю на вогонь і дайте маринаду закипіти.

Коли закипить додайте гриби. Води не доливати! Проварити кілька хвилин, поки гриби не віддадуть свою вологу і не будуть покриті маринадом повністю. На це піде хвилин 5.

Тепер кинути порізаний крупно часник, накрити каструлю кришкою і поварити гриби ще 5 хвилин.

Потім зняти з вогню, додати до грибів кріп, накрити кришкою і дати повністю охолонути.

Коли гриби охолонуть їх потрібно поставити в холодильник.

Подавайте мариновані печериці охолодженими, додавши цибулю і трохи рослинного масла.

Цікаві матеріали: