Мариновані огірки

Огірки мариновані

Рецептом користуюся дуже давно. Огірочки виходять хрусткими, смачними. Легко готуються, без стерилізації. Пробуємо!

Час приготування: 2 год
Кількість порцій: 3 л
Кухня: Українська кухня

Список інгредієнтів

  • огірки невеликі – 700г
  • часник – 3-5 часточок
  • корінь хрону – 10г
  • кріп – 3-4 гілочки з парасольками
  • гострий перець – за бажанням невеликий шматочок
  • листя смородини, вишні, дуба – кожного по 1-2 листочка
  • цукор – 1 ст. л. без гірки
  • сіль – 2 ст. л. з невеликою гіркою
  • оцет 9% – 1 ст. л.
  • лавровий лист – 1 шт.
  • перець чорний – 4-5 горошини
  • перець духмяний – 3-4 горошини
  • зерна гірчиці – за бажанням

Спосіб приготування

Банки вимити з содою, добре промити, а потім простерилізувати над парою, охолодити. У банки кладемо спеції, зелень. Використовувала 1л банки.

Огірки вимити і залишити в холодній воді на 5-6 годин, міняючи воду 2-3 рази. Огірки зібрані на дачі я замочую на 1-2 години. Огірки скласти в банки. Огірки в банках двічі залити окропом, а третій раз маринадом. Воду після першої заливки я використовую для приготування маринаду. На 1 л води кладемо 2 ст. л. солі з гіркою, 1 ст. л. цукру без гірки, доводимо до кипіння, кип’ятимо 2-3 хвилини. Відставляємо з вогню, додаємо оцет. Банки заливаємо маринадом через край, закупорюємо,, прокатуємо і ставимо догори дном для охолодження.

Смачного!