Мариновані кавуни

Маринований кавун

Дуже смачно, дуже швидко. З’їдаються не тільки кавуни, але випивається і маринад. Спробуйте, будь ласка.

Час приготування: 1,5 години
Кількість порцій: 4 літрових банки
Кухня: Українська кухня

Список інгредієнтів

  • кавуни – 1 шт.
  • вода – 1л
  • сіль – 1 стол. л. без гірки
  • цукор – 4 стіл. л.
  • часник – 1-2 зубки
  • оцет 9% – 50мл

Спосіб приготування

Вимитий кавун з шкіркою розрізати на дві частини, порізати на дольки.

Шматочки кавуна кладемо в стерильні банки

Банки з кавуном залити окропом, накрити стерильними кришками, а зверху рушником. Витримати так 30 хвилин.

Потім воду злити в каструлю, виміряти. На 1 літр рідини додати сіль, часник, цукор. Кип’ятити з моменту закипання 15 хвилин. За п’ять хвилин до кінця варіння влити оцет. Залити в банки маринад, накрити кришкою. Стерилізувати 1 літрову банку 10 хвилин, трьох літрову – 20 хвилин з моменту закипання рідини в каструлі, вогонь невеликий.

Закатати і охолодити.

Вдалих заготовок і смачного!

Цікаві матеріали: