Мариновані болгарські перці

Мариновані болгарські перці

Дуже смачний рецепт. Той хто раз спробував ці перці обов’язково буде їх готувати. Зараз вже настав час, коли потрібно подумати про цей рецепт. Для його приготування обов’язково потрібні насіння кропу, які зараз можна купити. Спробуйте приготувати смачні перці.

Час приготування: 2,5 години
Кількість порцій: 2 порції
Українська кухня

Список інгредієнтів

  • перці болгарські – 2,5кг
  • масло рослинне – 250мл
  • оцет 9% – 250мл
  • цукор – 150г
  • вода – 125мл
  • сіль – 1 ст. ложка
  • лавровий лист – 5 шт.
  • насіння кропу – жменю
  • маленький шматочок гострого перцю – за бажанням
  • часник – скільки піде

Рецепт маринованих болгарських перців

Бажано брати товстостінні перці і різних кольорів. Але і звичайні перці смачні. Це мої останні перці з дачі. Перці помити, видалити плодоніжки з насінням, розрізати на чотири частини вздовж.

Очистити часник, розрізати зубки на чотири частини. На одну літрову банку кладу 15-20 зубків часнику, тобто багато. Підготувати банки, помити з содою, добре промити холодною водою. Кришки простерилізувати і зберігати в киплячій воді. Готуємо маринад, в каструлю наливаємо масло рослинне, воду, оцет. Додаємо цукор, сіль, насіння кропу, лавровий лист. Доводимо маринад до кипіння, опускаємо в нього по частинам підготовлені перці. Даємо їм закипіти і проварюємо до зміни кольору перців.

Проварені перці відправляємо в стерильну, гарячу банку. Не забуваємо при цьому пересипати перець нарізаним часником, часнику не шкодуйте. Прикриваємо банку стерильною кришкою і проварюємо наступну порцію перців, поки не заповнимо всю банку. Перці утрамбовуємо в банку ложкою, коли заповнимо перцями банку, додаємо маринад, в якому вони проварюють, щоб їх покрити. У мене при маринуванні перців було мало часнику, тому потрібно робити за рецептом. Банку з перцями закатуємо стерильною кришкою, перевертаємо її догори дном і залишаємо до охолодження.

Перці готові. Восени у мене в холодильнику стоїть завжди така баночка з перцями, які я готую для їжі на кожен день. Дуже смачно і швидко зникають.

Готуйте з любов’ю. Смачного!

Цікаві матеріали: