Маринована пекінська капуста кімчі

Маринована пекінська капуста

Смачна гостра закуска, не витратне і просте блюдо.

Час приготування: 8 годин і більше
Кількість порцій: багато
Кухня: Корейська кухня

Список інгредієнтів

  • пекінська капуста – 1 качан приблизно 1 кг
  • морква – 2 шт
  • часник – 3-4 зубчики
  • сіль – 1,5 стол.ложки
  • цукор – 1 стол.ложка
  • оцет 9% – 4-5 стол.ложек
  • масло рослинне – 5 стол.ложек
  • приправи – за смаком

Спосіб приготування

Пекінську капусту помити, відрізати “попку”, розрізати качан на 4 частини, розділити на окремі листочки і скласти в посуд для маринування.

Приготувати соляний розчин: на півлітра води 1 столова ложка солі. Залити цим розчином капусту, поставити зверху гніт і залишити так при кімнатній температурі на 12 годин (на ніч).

За ніч капуста осяде і стане м’якою.

Потім злити всю рідину і порізати капусту на шматочки приблизно 1,5 см.

Моркву натерти на тертці для корейської моркви або порізати брусочками, зверху натерти дрібно часник.

Додати 1 стол.ложку цукру, 0,5 стол.ложки солі, оцет, масло, і приправи по чайній ложці. Я додавала приправу для корейської моркви, 1 чайн.ложка меленого червоного перцю, чорний мелений перець і коріандр. Все перемішати. Знову поставити зверху гніт і відправити капусту в холодільнок на пару годин. Смачного!

получить срочно займ на карту срочно

Цікаві матеріали: