Маринована капуста

Маринована капуста

Маринування на відміну від квашення дозволяє отримати більш швидкий результат. Квасити капусту ще зарано, не настали ще холоди, встигну. А приготувати мариновану капусту зараз дуже вдалий час. Капуста виходить смачною, хрусткою, з солодкою ноткою. За основу даного рецепта узятий рецепт “Мариновані овочі з солодкою ноткою”. Правда, маринад я роблю інший. Пробуємо, дуже смачно!

Час приготування: 8 годин і більше
Кількість порцій: все залежить від величини порції
Кухня: Європейська кухня

Список інгредієнтів

  • капуста – 0,5-1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • яблуко – 1 шт.
  • гострий перець – невеликий шматочок
  • вода – 1л
  • цукор – 1 склянка
  • сіль – 2 ст. л.
  • оцет 9% – 80мл
  • лавровий лист – 1 – 2 шт.
  • перець чорний – 4 – 5 горошин
  • перець духмяний – 3 – 4 горошини
  • гвоздика – 2 – 3 шт.

Спосіб приготування

Вибір овочів можна варіювати (ви можете додати селеру, гриби, солодкий перець, гострий перець, цвітну капусту, яблуко і т.д.). Тобто кожен раз можна отримати іншу страву). Але капуста обов’язкове.
З капусти зняти верхні листки. Розрізати качан на дві частини, а потім кожну половинку ще раз розрізаємо. Частково прибираємо качан.

Капусту нарізати великими шматочками. Морква нарізаємо кружечками.

Яблуко нарізаємо на дольки, не надто великі.

Нарізані овочі перемішуємо.

Всі перекладаємо в банку, не надто утрамбовуємо. Готуємо маринад. Маринад з розрахунку на трьох літрову банку. У каструлю наливаємо воду, додаємо цукор, сіль спеції і доводимо до кипіння, знімаємо з вогню, додаємо оцет. Гарячим маринадом заливаємо овочі в банку, охолоджуємо і ставимо в холодильник. Через 6-8 годин біленька, хрустка, солодка капуста готова. У мене хтось завчасно зняв пробу.

Пробуємо! Смакота!

Цікаві матеріали: