Малиновий лікер

Лікер малиновий

Малиновий лікер я роблю щороку. Приготувати його зовсім просто, а виходить досить пристойний вихід. До того ж в лікер можна використовувати пом’яті ягоди.

Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 20

Список інгредієнтів

  • малина – 1 л банка
  • цукор – 1 л банка
  • кислота лимонна – 2 ч.л.
  • вода – 2 л
  • горілка – 1 л
  • гілки вишні 20-25 см – 15 шт.

Спосіб приготування

Для зручності продукти я відміряю літровою банкою. У каструлю насипаю банку цукру і стільки ж малини.

Нарізати гілки вишні довжиною 20-25 см, добре промити і додати в каструлю.

Додати 2 літра води і поставити каструлю на вогонь. Довести до кипіння і варити 10 хвилин на невеликому вогні.

Після того як відвар охолоне, процідити його через сито. Ягоди і гілки викинути.

Додати в напій лимонну кислоту і горілку, розмішати.

Розлити лікер в сухі, стерильні пляшки і прибрати в темне місце на зберігання.

Лікеру виходить 3.7 літра.
Готуйте в задоволення!