Макаронна запіканка з помідорами під сирною скоринкою

Макаронна запіканка

Трохи фантазії і зі звичайних продуктів виходять неймовірно смачні страви. Запіканка з макаронів з помідорами порадує любителів пасти.

Список інгредієнтів

  • макарони – 250 г
  • помідори – 200 г
  • цибулина – 1 шт.
  • яйця – 5 шт.
  • томатний соус – 250 мл
  • сир твердий – 100 г
  • сіль
  • перець
  • рослинна олія

Як приготувати макаронну запіканку

Макарони зварити до напівготовності в достатній кількості підсоленої води, як написано на упаковці. Тим часом помідори вимити, видалити плодоніжки і нарізати крупно.

Цибулю очистити, нарізати і обсмажити на олії до напівпрозорості (2-3 хвилини).

Включити духовку, температура 200 градусів. Відварені макарони відкинути на друшляк, дати воді повністю стекти. Змішати макарони з цибулею і помідорами.

Глибоку форму для запікання добре змастити маслом. Яйця збити, додати томатний соус, посолити і поперчити. Викласти макарони в форму, полити яєчної сумішшю.

Сир натерти на крупній тертці, посипати зверху макарони і запікати в духовці 20 хвилин.

Вийняти запіканку з духовки і відразу подати на стіл.